Asylcenter Ranum

Asylcenter Ranum

Asylcenter Ranum er hovedcenter for Asylcenter Vesthimmerland. Centeret var det første, der blev etableret i oktober 2012, og har i dag plads til 325 asylansøgere. Centeret er etableret i bygninger, der tidligere fungerede som kollegium til Ranum Seminarium – bebyggelsen kaldes derfor også Kollegieparken.

Asylcenter Ranum er et blandet indkvarteringscenter, hvor familier og enlige af begge køn bor side om side, og beboerne skal selv sørge for indkøb, madlavning, tøjvask og rengøring. Beboerne får udbetalt en kontant ydelse hver 14. dag – ydelsens størrelse afhænger af blandt andet af status for asylansøgerens sagsbehandling, status som single, par eller familie, antal børn i familien og asylansøgerens fremmøde til undervisning og obligatorisk aktivering.

På Asylcenter Ranum bliver børn i alderen 0 – 3 år passet af deres egne forældre, mens de 3 til 5-årige kan gå i Ranum Børnehave. Børn fra 6 til 16 år går i udgangspunktet på Farsø Skole i en såkaldt modtagerklasse, men hvis danskkundskaberne rækker til det, kan enkelte børn indsluses i de almindelige folkeskoleklasser på Ranum Skole.

De voksne beboere på centeret går på en speciel asylskole i Hvalpsund.

I fritiden har beboerne mulighed for at spille bl.a. fodbold og floorball eller gå til zumba i den lokale idrætsklub, ligesom beboere og frivillige i fællesskab driver en genbrugsbutik og en legestue for de 0-3 årige og deres forældre.

På Asylcenter Ranum er der ansat syv pædagogiske medarbejdere, en afdelingsleder, tre serviceteknikere, to sygeplejersker og en sundhedsplejerske.

Kontakt

Asylcenter Ranum
Ludwig Müllers Have 1
9681 Ranum
Tlf. 9966 9790
Asylcenter-ranum@vesthimmerland.dk

Nyt fra Asylcenter Ranum

Grøn Asyl går i jorden

Det er debutsæson for Asylcenter Ranums Grøn Asyl-hold, og nu er jorden perfekt til at plante. Stemningen er høj og kaffen nybrygget.

Unge på glatis

Børnene på Asylcenter Randers har prøvet meget i deres korte liv, men ikke det: At stå på skøjter. Se hvordan det gik da de tog kampen op med isen ...

Naturen på tværs

Børnene på Asylcenter Vesthimmerlands asylcentre har taget hul på efteråret med et dyk ind i den danske natur og mad over bål.

Sommeren 2016 i billeder

Vinteren har meldt sin ankomst i Danmark, og det er tid til at mindes nogle af de fantastiske stunder, vi havde med beboerne i år ...

Fodboldskole i Rovvig

Tre dages fodboldskole med professionelle trænere, børn fra fire forskellige børnecentre og 12 forskellige lande ...

Sommerskole for de unge

De unge beboere mellem 17 og 21 år i Ranum og Frederikshavn har ikke haft meget sommerferie - men det er helt frivilligt.

Team Rovvig er tidligt oppe ...

Mange mente, at det var et noget ambitiøst projekt, men morgenløb er blevet en stor succes på Børnecenter Rovvig ...

15 minutters berømmelse ...

Asylcenter Vesthimmerland er jævnligt i medierne. Indslag og artikler fylder meget - især i det lokale medier. Se nogle af de seneste tv-indslag ...

Børneskæbner i Holstebro

Fotograf Morten Stricker kom forbi centeret i Holstebro med sit kamera for at se, om han kunne fastholde, hvad der gemte sig bag begrebet 'asylbørn'.