Asylcenter Frederikshavn

Asylcenter Frederikshavn

Asylcenter Frederikshavn er et almindeligt opholdscenter med blandede beboere. Det vil sige, at der både bor enlige mænd og kvinder samt par og familier på centeret.

I alt er der plads til 412 beboere, der enten bor i eksisterende bygninger eller pavilloner, der er opstillet til formålet. Bygningerne har tidligere været brugt til blandt andet sportscollage og kursuscenter, men blev omdannet til asylcenter i februar 2012.

Asylcenter Frederikshavn har egen idrætshal og stort fællesområde med bordtennis og billard, og centeret kan blandt andet tilbyde egen frisør og skrædder samt en masse aktiviteter som kreativt værksted, dans, ethjulede cykler og fodbold.

Centeret ligger i udkanten af Frederikshavn med gåafstand til mange forskellige dagligvarebutikker, bybussen kører lige forbi centeret, og der er kun tre kilometer til Frederikshavns berømte palmestrand.

Beboerne på Asylcenter Frederikshavn skal selv sørge for rengøring, tøjvask, indkøb og madlavning. Nogle af boligerne har eget køkken og bad, mens andre har fælles køkken og bad.

Beboerne får udbetalt en kontant ydelse hver 14. dag. Størrelsen af den kontante ydelse afhænger af asylansøgeres status som f.eks. single, gift, forsøger mm. samt status på ansøgerens asylansøgning.

Børnene på Asylcenter Frederikshavn bliver passet af deres egne forældre, indtil de fylder tre år. Derefter går de i kommunal børnehave eller på Nordstjerneskolen, mens de voksne går på en speciel asylskole, der ligger lige ved siden af centeret.

På asylcenter Frederikshavn er der ansat otte pædagogiske medarbejdere, en afdelingsleder, tre servicemedarbejdere og to sygeplejersker.

Kontakt

Asylcenter Frederikshavn
Knivholtvej 22
9900 Frederikshavn
Tlf. 99 66 98 20
Asylcenter-frederikshavn@vesthimmerland.dk

Nyt fra Asylcenter Frederikshavn

Sommerskole for de unge

De unge beboere mellem 17 og 21 år i Ranum og Frederikshavn har ikke haft meget sommerferie - men det er helt frivilligt.